Monday, June 7, 2010

Tidak tolong rakan tumbang

SEORANG anggota rejimen Scots Guards tumbang semasa latihan di London kelmarin

LONDON - Tahap disiplin dan tradisi ketenteraan yang ketat tidak membenarkan anggota-anggota tentera lain membantu seorang rakan mereka yang tumbang dalam satu raptai diraja di Britain, lapor sebuah akhbar semalam.

Seorang anggota pasukan pengawal diraja, Scots Guards jatuh pengsan akibat cuaca panas 27° Celsius semasa sesi latihan terakhir bagi satu acara rasmi di sini pada hujung minggu depan.

Insiden kelmarin itu menyebabkan anggota keluarga diraja Britain yang dianugerah gelaran Duke of Edinburgh, Putera Philip cemas seketika tetapi beliau juga perlu menunggu sehingga perbarisan tersebut selesai sebelum melihat anggota berkenaan diberikan bantuan.

Pihak tentera Britain kemudian menyatakan, anggota malang itu telah sembuh sepenuhnya.

Sumber: Kosmo Online!

CyberCoxswain: Teringat kisah askar darat kita hari tu yang tercucuk banet M16 sampai darah meleleh tetap juga meneruskan perbarisan sampai selesai. Syabas!

27° Celsius dah kira panas di sana tapi kat sini 33° celsius pun biasa bagi kita... rasanya mungkin topi diaorang yang tak sesuai utk musim panas kot? Wallahualam.

2 comments:

K.O.A.L.A said...

yup..barisan pertahanan kita mantap kan?? huhu

shaheera said...

askar kita lg terer, klau tumbang kena denda lagi ada la... takpun tembak burung hahhhaha