Tuesday, May 11, 2010

Mayat rentung dalam kereta pegawai TLDM

BEGINILAH keadaan sebuah kereta jenis Proton Perdana V6 yang dibakar bersama mayat seorang lelaki di Kuang kelmarin

SUNGAI BULOH - Misteri penemuan mayat lelaki yang hangus dalam sebuah kereta Proton Perdana V6 kelmarin membongkar rahsia lain apabila polis mendapati kenderaan tersebut milik seorang Laksamana Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) yang dicuri bulan lalu.

Kejadian pukul 11.30 malam itu berlaku apabila pihak bomba menerima panggilan mengatakan sebuah kereta sedang terbakar di ladang kelapa sawit Elmina di Kuang di sini.

Bagaimanapun, sebaik api dipadamkan dua jam selepas itu, mereka terkejut apabila menemui satu mayat rentung hampir 70 peratus dari bahagian atas di dalam but kereta tersebut.

Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Abdul Rahim Abdullah berkata, pihaknya masih belum mengenal pasti identiti mangsa.

"Pemeriksaan pada nombor casis kereta itu pula mendapati ia telah dilaporkan hilang di tempat letak kereta Wangsa Link, Wangsa Maju pada pukul 10.30 pagi 12 April lalu.

"Laporan kehilangan kereta itu dibuat oleh Timbalan Ketua Staf Pengurusan Strategi Bahagian Pengurusan Tentera Laut, Laksamana Pertama, Datuk Rosli Idrus," katanya ketika dihubungi di sini semalam.

Sumber: Kosmo! Online

CyberCoxswain: Kelmarin dengar kereta Ketua Polis Selangor lesap dikebas, hari ini kereta Panglima TLDM plak lesap dan dijumpai terbakar/mungkin dibakar ... esok?

No comments: